Unofficial magicJack Forum

Unofficial magicJack Forum

Your Unofficial magicJack and magicJack Plus phone service information resource
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Lost first mounted drive after install

 
Post new topic   Reply to topic    Unofficial magicJack Forum -> Magic Jack Technical Support
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kayst
MagicJack Newbie


Joined: 19 Jan 2008
Posts: 2

PostPosted: Sat Jan 19, 2008 5:49 am    Post subject: Lost first mounted drive after install

I installed magicJack on my XP computer & it worked properly at first. It mounted 2 new drives: magicJack (XP)(F:) and magicJack (Vista only)(G:). I had autorun disabled, so had to manually start autorun.exe in the XP directory.

I then visited the magicJack page to learn more about the device and to see if there was an update I was supposed to download. I clicked on magicFix and it showed that everything was OK. I enabled autorun and then clicked on all the links below to read about possible problems and to learn more.

I also clicked on the link: "If you received the message "WARNING: You must plug magicJack into USB" Click here." Unfortunately, this seemed to automatically start installing some software for a MAC OS - I just thought it would go to another page and describe something. Anyway, it seemed to hang at this point and never finish. I couldn't "safely remove hardware" at this point so just shut down my computer.

Now When I reboot and plug in the device I get "CD Drive (F:)" instead of "magicFix (XP)(F:) - the magicFix (Vista only)(G:) still shows up. When I click on drive F: windows says: "Windows cannot read from this disk. The disk might be corrupted or could be using a format that is not compatible with windows."

I ran magicFix again and it couldn't detect the device. I selected the "If you are not fixed CLICK HERE" button and downloaded update.exe. When I ran it, the software came up and everything worked (magicFix says everyting is OK), but the drive is still "CD DRIVE F:" and the software won't auto start. It will start manually by selecting the magicJack icon that was installed on the desktop (runs magicJackLoader.exe). I did download the mjrecover_setup.exe but it didn't find any problems and so didn't do anything.

I can still use the device but it worries me that I probably messed something up on the device itself so that the first virtual drive is no longer recognized. Anyone have any advice on how to fix this? Or if it even matters?
Back to top
View user's profile Send private message
garybritt
MagicJack Contributor


Joined: 15 Nov 2007
Posts: 62

PostPosted: Sat Jan 19, 2008 3:17 pm    Post subject:

.
Obviously something changed, and that always bugs me to when I don't understand why it changed.

However, the good news is your device works and if its working with good voice quality than whatever changed was more superficial than a real problem to worry about.

You might try, use device manager to uninstall the magicjack disk drive/cdrom drive/usb hub and then shutting your computer down (completely off). Then move the magicjack device to a different USB port and then boot the computer up. It should reinstall the magicjack device and that might well fix the cosmetic problem you seem to be having.

OBVIOUSLY do NOT do the above without first creating reliable backup of your registry and/or a reliable restore point, so that if there is a problem you can revert back to the registry as it was when the magicjack worked while plugged into the original usb port.

Gary
Back to top
View user's profile Send private message
HolmanGT
MagicJack Sensei


Joined: 08 Jan 2008
Posts: 1127
Location: Saint George, UT

PostPosted: Sat Jan 19, 2008 4:04 pm    Post subject:

kayst,

I have Vista Ultimate and the exact same problems you have described. The only difference is I don't have a clue how and when this started.

I have been trying everything to no avail.

My unit also works even thought there is the problem with the unidentified MJ CD drive. But in addition to not auto-starting mine more often than not comes up in headset mode and will not let me change to Telephone mode.

If I reboot a couple of times it will eventually come up in telephone mode.

Please if you discover a fix let me know what you did and I will do the same for you if I stumble on a fix. It is driving me crazy (short putt). Confused
Back to top
View user's profile Send private message
kayst
MagicJack Newbie


Joined: 19 Jan 2008
Posts: 2

PostPosted: Sat Jan 19, 2008 8:09 pm    Post subject:

garybritt wrote:
OBVIOUSLY do NOT do the above without first creating reliable backup of your registry and/or a reliable restore point, so that if there is a problem you can revert back to the registry as it was when the magicjack worked while plugged into the original usb port.

Thanks Gary. When my daughter comes home this week I'm going to install this on her computer since she's really the one who's going to be using this when she heads to Australia next week for her semester abroad. If the 1st drive looks good on her computer then I'm going to try totally removing the install on my computer and then reinstalling. I can't try another USB port because there's only 1 good USB port left - the others are so loose that they don't work anymore. I'm being very careful with this last port so I can hopefully squeeze some more time out of "my precious" HP laptop - it's like a comfortable old shoe and I'm not ready to start over again with a new one.

HolmanGT wrote:
in addition to not auto-starting, mine more often than not comes up in headset mode and will not let me change to Telephone mode.

Luckily, I don't have this problem. I'll come back and report the results of reinstalling on a new computer - that'll at least identify it it's a problem with the unit or just the software installation.

Kay
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Unofficial magicJack Forum -> Magic Jack Technical Support All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Powered by phpBB Ultra Turbo Extended Edition Live © 2001-9999, phpBB Group
magicJack and magicJack Plus are trademarks of magicJack LLP. This website is in no way affiliated, endorsed, or sponsored by magicJack LLP, and is an unofficial forum for consumers to openly communicate regarding their experiences with the magicJack products.