Unofficial magicJack Forum

Unofficial magicJack Forum

Your Unofficial magicJack and magicJack Plus phone service information resource
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Magic Jack as a service - a better way
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Unofficial magicJack Forum -> magicJack Tips, Tricks, and Hacks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
stroths
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 02 Apr 2008
Posts: 470
Location: Dallas, TX

PostPosted: Wed May 21, 2008 12:47 am    Post subject: Re: Self-reinstalling?

anirbansen wrote:
Thanks! But this would be a global setting. Any way to specify the X: drive? (where X = the magicJack Phone drive)


I haven't tried this as I prefer autorun disabled completely, but I believe you can disable it on specific drives.

Check out these links for more info or google NoDriveTypeAutoRun

http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windows2000serv/reskit/regentry/93502.mspx?mfr=true

http://www.msfn.org/board/What-are-all-the-different-settings-for-t75640.html

Let us know how it works.
Back to top
View user's profile Send private message
semicharm
MagicJack Contributor


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 67

PostPosted: Wed May 21, 2008 5:52 am    Post subject:

I'm not sure what it changes in the registry, but you can use TweakUI to do it. The setting is under My Computer->AutoPlay->Drives

You can get TweakUI from the Microsoft power toys page.
Back to top
View user's profile Send private message
Stewart
Dan Should Pay Me


Joined: 13 Nov 2007
Posts: 663

PostPosted: Wed May 21, 2008 9:05 am    Post subject:

I agree with stroths. IMHO, the present implementation of autorun is a really bad idea. The risks are great (that CD-R you got from your best buddy might be infected, if he's not as careful about viruses as you are), there are lots of annoyances (insert an old CD to confirm upgrade eligibility, and it starts to install the old version), and the benefit is minimal (saves double-clicking an icon when you really do want to install).

If I were king, my autorun would start an install silently, only when the user had previously confirmed trust for the publisher, the code is digitally signed, and the certificate can be properly verified. If everything checks out but the user has not yet confirmed his trust, a simple "press Enter to proceed" warning would be given. In all other cases, there would be an explanation and the user would have to click "install anyway".
Back to top
View user's profile Send private message
anirbansen
MagicJack Newbie


Joined: 11 May 2008
Posts: 5
Location: Alexandria, VA

PostPosted: Wed May 21, 2008 4:04 pm    Post subject: Service not running at logon?

Thanks guys for the earlier post. Had TweakUI installed... had forgotten about existence of that setting. Its my bro's laptop so he prefer autorun ON for his presentations.

Anyway, i just checked... when at the logon screen, you cant make or receive calls with magicJack although you get sort of a beep.
I thought services ran in the background.

BTW, anyone though about modding a magicJack to fit into a laptop by removing the modem and using this as a replacement?
Then a handset connected to the RJ45 would 'receive' a phone signal.
Back to top
View user's profile Send private message
stroths
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 02 Apr 2008
Posts: 470
Location: Dallas, TX

PostPosted: Wed May 21, 2008 7:14 pm    Post subject: Re: Service not running at logon?

anirbansen wrote:
Thanks guys for the earlier post. Had TweakUI installed... had forgotten about existence of that setting. Its my bro's laptop so he prefer autorun ON for his presentations.

Anyway, i just checked... when at the logon screen, you cant make or receive calls with magicJack although you get sort of a beep.
I thought services ran in the background.

BTW, anyone though about modding a magicJack to fit into a laptop by removing the modem and using this as a replacement?
Then a handset connected to the RJ45 would 'receive' a phone signal.


That's something that would be doable if there is enough space inside the laptop's shell. Take a look at how people do EeePC upgrades (here) and it should give you a pretty good idea of how to do it.
Back to top
View user's profile Send private message
semicharm
MagicJack Contributor


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 67

PostPosted: Wed May 21, 2008 7:40 pm    Post subject: Re: Service not running at logon?

anirbansen wrote:
Anyway, i just checked... when at the logon screen, you cant make or receive calls with magicJack although you get sort of a beep.
I thought services ran in the background.

The magicjack service is just one of many things that windows is trying to load after it gets to the login prompt, so it may take awhile for magic jack to connect. Since you're using a laptop, it'll probably take twice as long. Very Happy My mom's PC has a dual-core AMD and 1GB of ram and it can still over 30 seconds after getting to the login prompt before it'll get a dial tone.
Back to top
View user's profile Send private message
anirbansen
MagicJack Newbie


Joined: 11 May 2008
Posts: 5
Location: Alexandria, VA

PostPosted: Thu May 22, 2008 1:23 am    Post subject: Re: Service not running at logon?

semicharm wrote:

anirbansen wrote:

Anyway, i just checked... when at the logon screen, you cant make or receive calls with magicJack although you get sort of a beep.
I thought services ran in the background.

The magicjack service is just one of many things that windows is trying to load after it gets to the login prompt, so it may take awhile for magic jack to connect. Since you're using a laptop, it'll probably take twice as long. Very Happy My mom's PC has a dual-core AMD and 1GB of ram and it can still over 30 seconds after getting to the login prompt before it'll get a dial tone.


It takes over a minute for the dial-tone to kick in... I guess my windows has other services to worry about Smile

Has anyone experimented with starting the service by editing the autorun.inf? I was fooling around with it and using net start magicjack with combination of quotes and parametres... still no go. This can prevent the automatic installation, start the service and need only a bat execution to stop magicjack.... wait let me experiment with bat file to start the service.

EDIT: It works! Just inserting magicJack starts the service instead of the installation process. I believe with some batch files, a zip file can be created that will automate the creating service process and allow starting of the service on plugging in of MJ
Back to top
View user's profile Send private message
semicharm
MagicJack Contributor


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 67

PostPosted: Thu May 22, 2008 9:30 am    Post subject: Re: Service not running at logon?

anirbansen wrote:
EDIT: It works! Just inserting magicJack starts the service instead of the installation process. I believe with some batch files, a zip file can be created that will automate the creating service process and allow starting of the service on plugging in of MJ

Wink
I've thought about creating an install batch script, but I never got around to it. You can give it a go if you want.
Back to top
View user's profile Send private message
anirbansen
MagicJack Newbie


Joined: 11 May 2008
Posts: 5
Location: Alexandria, VA

PostPosted: Thu May 22, 2008 5:17 pm    Post subject: Batch script

semicharm wrote:

Wink I've thought about creating an install batch script, but I never got around to it. You can give it a go if you want.


I might do that -- but I'm terribly busy till August preparing for my bar exam. This is a good relaxation Smile
Back to top
View user's profile Send private message
jangarella
MagicJack Newbie


Joined: 25 May 2008
Posts: 1

PostPosted: Sun May 25, 2008 11:52 pm    Post subject: Worked perfectly

Thank you. This technique worked perfectly in Vista Business. In fact, I was able to move the entire installation to a location under Program Files and everything worked beautifully.
Back to top
View user's profile Send private message
Thunder
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 27 Apr 2008
Posts: 156
Location: Chicago, IL

PostPosted: Thu May 29, 2008 8:55 pm    Post subject:

Well I was running MJ as a service and worked great for about a week and now it says its started and running but I cant make calls. I was just wondering if the new update had something to do with it. I also tried to set it up again and now I get this. Not even spelled right.

The service was successfuly added!

Make sure that you go into the Control Panel and use
the Services applet to change the Account Name and
Password that this newly installed service will use
for its Security Context.

C:\Documents and Settings\User>
Back to top
View user's profile Send private message
semicharm
MagicJack Contributor


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 67

PostPosted: Fri May 30, 2008 1:08 pm    Post subject:

What "new update" are you talking about? It's a bit hard to tell what's happened otherwise.
Back to top
View user's profile Send private message
Thunder
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 27 Apr 2008
Posts: 156
Location: Chicago, IL

PostPosted: Fri May 30, 2008 3:30 pm    Post subject:

Someone mentioned that their was an update on MJ 5/29/08 in the forum. Which I was wondering if this had something to do with this.




Never mind I tried it again for about the fifth time and its working.
Back to top
View user's profile Send private message
semicharm
MagicJack Contributor


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 67

PostPosted: Wed Jun 04, 2008 7:03 pm    Post subject:

Well, I'm glad you got it working.

I've recently had to reinstall windows because something not only deleted a system file for my DVD/CD drives (including MJ), but eased my system restore points too. Evil or Very Mad Well, since I had to reinstall the MJ service, I decided to write a batch installer script. I didn't get around to including any error checking, but if it doesn't work, it can be fixed my just reconnecting the MJ box.

Any guinea pigs, uh...I mean testers? Install-MJ-service.zip


Last edited by semicharm on Thu Jun 12, 2008 9:53 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
semicharm
MagicJack Contributor


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 67

PostPosted: Mon Jun 09, 2008 2:51 pm    Post subject:

OK, so I had to install their "fix" and had issues using my install script to reinstall the service, but that's been fixed now and the file has been updated.

BTW, any recommendations for a file host?
Back to top
View user's profile Send private message
semicharm
MagicJack Contributor


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 67

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 10:07 am    Post subject:

Even running as a service the idiot managed to install the update anyway, which really fouled things up, but I managed to figure out where it installed itself, so the installer will check those locations too. I've also added error checking. It'll at least try to log any legitimate errors and report what in the install process completed or failed.
Back to top
View user's profile Send private message
Taken83oveR
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 11 Jun 2008
Posts: 119

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 11:30 am    Post subject:

Can you add Vista support to your Bat?

The two folders you would need is
"C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\mjusbsp" (default folder)
"C:\Users\Default\AppData\Roaming" (folder you would move "mjusbp" to)
Back to top
View user's profile Send private message
semicharm
MagicJack Contributor


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 67

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 2:03 pm    Post subject:

Thanks! Since I don't have a vista machine, could you verify a few things for me? Just run each of these commands from cmd and post what they return.
[font=Courier New:7b2547aedc]for /f "tokens=3" [/font:7b2547aedc][font=Arial:7b2547aedc]%[/font:7b2547aedc][font=Courier New:7b2547aedc]A in ('ver') DO echo winver=[/font:7b2547aedc][font=Arial:7b2547aedc]%[/font:7b2547aedc][font=Courier New:7b2547aedc]A
echo [/font:7b2547aedc][font=Arial:7b2547aedc]%[/font:7b2547aedc][font=Courier New:7b2547aedc]USERPROFILE[/font:7b2547aedc][font=Arial:7b2547aedc]%[/font:7b2547aedc][font=Courier New:7b2547aedc]
echo [/font:7b2547aedc][font=Arial:7b2547aedc]%[/font:7b2547aedc][font=Courier New:7b2547aedc]ALLUSERSPROFILE[/font:7b2547aedc][font=Arial:7b2547aedc]%[/font:7b2547aedc]

BTW, has anyone else had problems with writing post with dos variables? I had to wrap the % signs in a tags or else I would get a blank page that just says "400"! Even a post that just says [font=Arial:7b2547aedc]%[/font:7b2547aedc]t would have to be written as
Code:
[font=Arial]%[/font]t
or some such.
Back to top
View user's profile Send private message
Taken83oveR
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 11 Jun 2008
Posts: 119

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 2:25 pm    Post subject:

semicharm wrote:
Thanks! Since I don't have a vista machine, could you verify a few things for me? Just run each of these commands from cmd and post what they return.
[font=Courier New:10d00da2fd]for /f "tokens=3" [/font:10d00da2fd][font=Arial:10d00da2fd]%[/font:10d00da2fd][font=Courier New:10d00da2fd]A in ('ver') DO echo winver=[/font:10d00da2fd][font=Arial:10d00da2fd]%[/font:10d00da2fd][font=Courier New:10d00da2fd]A
echo [/font:10d00da2fd][font=Arial:10d00da2fd]%[/font:10d00da2fd][font=Courier New:10d00da2fd]USERPROFILE[/font:10d00da2fd][font=Arial:10d00da2fd]%[/font:10d00da2fd][font=Courier New:10d00da2fd]
echo [/font:10d00da2fd][font=Arial:10d00da2fd]%[/font:10d00da2fd][font=Courier New:10d00da2fd]ALLUSERSPROFILE[/font:10d00da2fd][font=Arial:10d00da2fd]%[/font:10d00da2fd]

BTW, has anyone else had problems with writing post with dos variables? I had to wrap the % signs in a tags or else I would get a blank page that just says "400"! Even a post that just says [font=Arial:10d00da2fd]%[/font:10d00da2fd]t would have to be written as
Code:
[font=Arial]%[/font]t
or some such.


Here is the info you requested. Hope it helps. And yes, I was getting that same 400 error, so its something on there end.
Back to top
View user's profile Send private message
Stewart
Dan Should Pay Me


Joined: 13 Nov 2007
Posts: 663

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 2:42 pm    Post subject:

The servers that host this forum run some security code, which rejects posts that match any patterns from a long, secret list. The idea is that if there were a bug that allowed a portion of a post to somehow be executed on the server (as PHP, perl, shell commands, etc.), this prefilter would be a second line of defense. It may also protect the readers, in case of a bug allowing code to be executed in their browsers. The error given is a simple 'bad request', to minimize processing of potentially hazardous data. The list is kept secret, to make it harder for an attacker to craft his exploit to avoid the filter.

The bottom line is that you will never know what you can or cannot post. It sucks, but is probably a good idea in these times.
Back to top
View user's profile Send private message
semicharm
MagicJack Contributor


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 67

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 3:38 pm    Post subject:

Thanks, but those didn't work quite as I expected, so I started reading about about this. So, if I've got this right, the XP - Vista equivalent is

[font=Courier New:1c5ab21586]C:\Documents and Settings\Default User\Application Data[/font:1c5ab21586] = [font=Courier New:1c5ab21586]C:\Users\Default\AppData\Roaming[/font:1c5ab21586]?

I'm not sure default would be the right folder.

BTW, does anyone know the best way to detect the windows version from at batch file?

As for the whole "%" thing, I know that it's a special character in PHP, maybe some others, but wouldn't it have been far more sensible to just convert it to the HTML code "%" These is absolutely no ambiguity there! Actually I just found out that the form code DOES allow the numerical HTML codes, so % would be displayed as %! Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message
gcmartin
MagicJack Newbie


Joined: 11 Jun 2008
Posts: 1

PostPosted: Fri Jun 13, 2008 9:57 pm    Post subject: Add MagicJack as a service to ANY system

I saw your offer for testing your installation app. I am willing to help. I can help you write a manual for your application.

My email call number is 202/280-7362. I don't want to include an email here (too many quacks!)

I believe your app is going to make MJ a tool that can be used on XP/2003/Vis/2008. Your work is excellent, useful, and far-reaching to all of us.

Let me know what feedback you need.
Thanks
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
norml jack
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 07 Jan 2008
Posts: 115
Location: Humboldt County, Ca.

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 1:46 am    Post subject: Re: Add MagicJack as a service to ANY system

gcmartin wrote:
I saw your offer for testing your installation app. I am willing to help. I can help you write a manual for your application.

My email call number is 202/280-7362. I don't want to include an email here (too many quacks!)

I believe your app is going to make MJ a tool that can be used on XP/2003/Vis/2008. Your work is excellent, useful, and far-reaching to all of us.

Let me know what feedback you need.
Thanks


Thanks for your interest, but the preliminary manual set is already in print and the first series of courses in the certification track are beginning next week in Boston, Dallas, and San Diego.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
semicharm
MagicJack Contributor


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 67

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 5:34 am    Post subject:

Thanks, but it's not really so much an "app" as it's just a script and it's meant to be as autonomous as possible, so I'm not sure how much of a manual would be necessary. I would however like to get it to work properly on as many versions of Windows as MJ, but I only have XP machines to test it on. Once I can get it to properly detect the various versions of Windows, I'll need to know where they store the profile settings. Any assistance you could provide would be appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message
Taken83oveR
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 11 Jun 2008
Posts: 119

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 5:18 pm    Post subject:

I am just curious, as to what happens when there is a upgrade available for magicjack? Will it upgrade without a hitch and continue running as a service? or will have to move the folder again, and remove the startup entry (I am guessing this is all that would need to be done, as the other steps shouldn't need repeated)?
Back to top
View user's profile Send private message
semicharm
MagicJack Contributor


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 67

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 9:34 pm    Post subject:

I've been putting off installing the upgrade because I haven't had the time lately to do any troubleshooting. The last time that I tried to let it update, it ended up installing itself into one of the service account folders, though I don't recall which one, so yes, the folder would have to be moved and the startup entry removed. I've been thinking about maybe having the installer just move it there in the first place, making any future moves unnecessary.

I've also been experimenting with finding a way to handle the various windows versions, and so far the best I've found is to just read the values directly from the registry, as the key names should be standardized and that's where the settings are stored anyway. I've also been looking at how to install the service under another user without actually having to login into it, since some rightfully feel that would be more secure. I haven't actually tried it yet, but it should just be something like:

taskkill /im magicJack.exe
net user MagicJack password /ADD
move /y "[current user application data folder]/mjusbsp" "[MagicJack user application data folder]"
cacls "[MagicJack user folder]" /T /P SYSTEM:F Administrators:F MJ:F
instsrv.exe MagicJack "[MagicJack user application data folder]/mjusbsp/srvany.exe" -a MagicJack -p password
reg add HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MagicJack\Parameters /v Application /d "[MagicJack user application data folder]/mjusbsp/magicjack.exe" /scf _magicJackPersonalDataRoot "[MagicJack "PHONE" drive]\magicJack" /f
reg delete HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run /v cdloader /f
net start MagicJack

The values in italics would be variables, but the only one that the user would have to supply is password. All others should be able to be determined through other means.
Back to top
View user's profile Send private message
[email protected]
MagicJack Newbie


Joined: 10 Jun 2008
Posts: 7

PostPosted: Fri Jun 20, 2008 7:59 pm    Post subject: So where do we stand on this

What are the correct procedure for performing this under windows xp pro

I see them in the beginning but they go back and forth in the forum so whats the real truth for running it as a service?
Back to top
View user's profile Send private message
[email protected]
MagicJack Newbie


Joined: 10 Jun 2008
Posts: 7

PostPosted: Sun Jun 22, 2008 11:13 am    Post subject: does no longer work

This will not work anymore, it starts but calls cannot be placed something new must of been in the updates.
Back to top
View user's profile Send private message
georgiejr
magicJack Apprentice


Joined: 08 Jun 2008
Posts: 13
Location: Las Vegas

PostPosted: Sun Jun 22, 2008 12:04 pm    Post subject:

I followed the instructions and it runs as a service in my regular login. when I go into guest, magicjack.exe is not in one of the processes.

any help would be much appreciated
Back to top
View user's profile Send private message
semicharm
MagicJack Contributor


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 67

PostPosted: Sun Jun 22, 2008 1:32 pm    Post subject:

Sorry for not getting back to you guys sooner, but I've been busy. First, you didn't mention which version of windows you're using. I'll need more details before I could be of any assistance.

Also, georgiejr, it sounds like MJ isn't even running under the service because something else is starting under your user.
Back to top
View user's profile Send private message
[email protected]
MagicJack Newbie


Joined: 10 Jun 2008
Posts: 7

PostPosted: Sun Jun 22, 2008 1:59 pm    Post subject: what i am using

I used the Bat file found in this thread, It works now, by the way it was very simple that way...
Back to top
View user's profile Send private message
georgiejr
magicJack Apprentice


Joined: 08 Jun 2008
Posts: 13
Location: Las Vegas

PostPosted: Sun Jun 22, 2008 11:02 pm    Post subject:

Sorry semicharm. I am running Windows XP Home edition with SP2. magicjack is running as a service on all my logins, including guest but I get no dialtone at all even login as my regular login where I did the install of the magicjack software.

Correct me if I am wrong. If it is run as a service, if nobody is logged into the computer but the computer is on the login page up and running, I will still be able to use magicjack right

After installing it as a service, the only time I get a dialtone is to run magicjack.exe
Back to top
View user's profile Send private message
semicharm
MagicJack Contributor


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 67

PostPosted: Sun Jun 22, 2008 11:34 pm    Post subject:

Yes, the service should work all the time, even when you're not logged in. The problem with the way the service is setup is that it uses a separate helper application to actually run the service, which unfortunately doesn't pay any attention if the application that is supposed to run under it actually starts properly or not, so it may not be working even if the service says it's started.

OK so after you login and everything has loaded, open the task manager and see if magicJack.exe and srvany.exe are running. If magicJack.exe isn't running, then the service hasn't been setup correctly. If they're both there, run cmd and use the command net stop magicJack. If srvany.exe disappears from the task manager, but magicJack.exe doesn't, then something else started MJ, not the service.
Back to top
View user's profile Send private message
Tim Me
MagicJack User


Joined: 21 Jun 2008
Posts: 44

PostPosted: Mon Jun 23, 2008 2:47 pm    Post subject:

Isn't the purpose of the pop-up screen to help serve ads and therefore defray the cost of the service?
By preventing this from happening, isn't that going to prevent the company from realizing those advertising revenues and forcing them to raise the cost of the service to us?
If you like the service or the price of the service, I would recommend that you just let the pop ups occur and, if you are playing some game, disconnect your phone. If you are going to be that disturbed by the pop up, then you are not going to answer the phone anyway.
If everyone prevents these pop ups from occuring, the cost of the service is going to go up.
Back to top
View user's profile Send private message
linkaccounting
MagicJack Newbie


Joined: 26 Apr 2008
Posts: 7

PostPosted: Tue Jun 24, 2008 11:14 am    Post subject: run as a service

I can not run magicjack as a service. Tried everything noted by semicharm. I was runing as a service before upgrade using magicjack loader. Now this does not work either. Anybody have this problem

I finally got the service to work. Magicjack.exe is loaded but still can not dial or receive a call.
I do have a dial tone and magicfix states everything is fine
Back to top
View user's profile Send private message
semicharm
MagicJack Contributor


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 67

PostPosted: Tue Jun 24, 2008 12:49 pm    Post subject:

I had problems with the update too. Sorry that I haven't gotten around to fixing the installer yet, but what the update did, at least under XP, is install itself in [font=Courier New:0335dd22cc]Documents and Settings\NetworkService\Application Data\mjusbsp[/font:0335dd22cc]. If it's there, just open regedit and go to

[font=Courier New:0335dd22cc]HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MagicJack\Parameters[/font:0335dd22cc]

and under the value Application , change All Users to NetworkService. Also, go to

[font=Courier New:0335dd22cc]HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run[/font:0335dd22cc]

and delete the value cdloader if it's there. Then just restart your computer.
Back to top
View user's profile Send private message
linkaccounting
MagicJack Newbie


Joined: 26 Apr 2008
Posts: 7

PostPosted: Tue Jun 24, 2008 3:24 pm    Post subject: magicjack run as service

I made the changes registry by changing all user to networkservice. I still can not make of receive calls. Have dial tone
Back to top
View user's profile Send private message
semicharm
MagicJack Contributor


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 67

PostPosted: Tue Jun 24, 2008 4:09 pm    Post subject:

Well, since you gave me no useful details to work with, all I can do is guess. First, try disabling your firewall. For some reason I had to reconfigure mine after the update. If that doesn't work then the best thing at this point is to just run cmd and use the command

net stop magicjack

then

taskkill /im magicJack.exe

then

go to the folder [font=Courier New:04ee35d97c]Documents and Settings\NetworkService\Application Data\mjusbsp[/font:04ee35d97c] and start magicJackLoader.exe

If that doesn't work, the your issue is something else other than the service.
Back to top
View user's profile Send private message
linkaccounting
MagicJack Newbie


Joined: 26 Apr 2008
Posts: 7

PostPosted: Wed Jun 25, 2008 10:23 am    Post subject: Magic jack as a service

It will run using either softphone or magicjackloader. It will not work when running as service. I have checked firewall and it has full access to magicjack.exe. Also magicjack.exe is running when checking task manager. I have a dial tone but it will not dial or receive phone calls. My email is [email protected] is available if someone has specific questions. It was running as service before upgrade. The service was using magicjacloader.exe
Back to top
View user's profile Send private message
Thunder
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 27 Apr 2008
Posts: 156
Location: Chicago, IL

PostPosted: Wed Jun 25, 2008 5:02 pm    Post subject:

Try going into the services and click on properties for magic jack go to log on and click allow service to interact with desk top and restart the service and see what happens. Your probably going to the the register page pop up. At least that is what happened to me.
Back to top
View user's profile Send private message
linkaccounting
MagicJack Newbie


Joined: 26 Apr 2008
Posts: 7

PostPosted: Thu Jun 26, 2008 8:30 am    Post subject: service

Now magicjack will be not accept my correct email and password. Had many chats and verified that email and password is correct keep getting error 3. Can not make and or receive calls . Can get into my.magicjack.com
Back to top
View user's profile Send private message
jediknight73
MagicJack Newbie


Joined: 01 Jul 2008
Posts: 1

PostPosted: Sat Jul 05, 2008 9:00 am    Post subject:

Ok Im a total NooB but does this setup supposed to keep Magicjack from poping up? If so i did what this thread say's to do and i still get pop ups.
Back to top
View user's profile Send private message
stroths
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 02 Apr 2008
Posts: 470
Location: Dallas, TX

PostPosted: Sat Jul 05, 2008 10:16 am    Post subject:

jediknight73 wrote:
Ok Im a total NooB but does this setup supposed to keep Magicjack from poping up? If so i did what this thread say's to do and i still get pop ups.


This does a couple of things. It allows you to run the MagicJack program as a service rather than a regular program. The advantage of this is that it will run even if you don't log into Windows. Services are generally more reliable than running an application regularly.

The instructions here cause the MJ software to run as a service under the "All users" group. This means that even though its running, it won't display on your deskspace/login unless you choose to let it. Many people hate the screen popping up when the phone is picked up or a call comes in, so this takes care of it. Technically, the popup is still there, but its running under the "All users" group so you don't see it.
Back to top
View user's profile Send private message
xohm
MagicJack Newbie


Joined: 01 Jul 2008
Posts: 5

PostPosted: Sat Jul 05, 2008 1:27 pm    Post subject: semicharm . please help

"Overall, this method for setting MJ as a service is so simple, I probably could create a batch file to do the whole thing! If there's any request for it, I could write one when I get the time."

can you do that me . computer config and all the magic you computer geegs are talking about is far from my rich . can you create a batch that i can load with a USB and the magic will happen . thanks i realy appreciate your knowledge . Idea
Back to top
View user's profile Send private message
Bendle
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 27 Mar 2008
Posts: 103
Location: proxy1.nashville.talk4free.com

PostPosted: Sun Jul 06, 2008 12:16 am    Post subject: Re: run as a service

linkaccounting wrote:
I can not run magicjack as a service. Tried everything noted by semicharm. I was runing as a service before upgrade using magicjack loader. Now this does not work either. Anybody have this problem

I finally got the service to work. Magicjack.exe is loaded but still can not dial or receive a call.
I do have a dial tone and magicfix states everything is fine


I had the same problem. Posted in another thread:

In the services, I changed my "path to executable" in the services from the loader to:

C:\Documents and Settings\bendle\Application Data\mjusbsp\ug00000\install.exe

Now its working again....

I picked the ug00000 folder as it was the most recent folder created by the update per the timestamp and last one to get updated. Your newest folder may have a different name, if so, edit accordingly.... just do a little investigating...

I just tried it and apparently it may or may not be the right and "proper" hack to do, but hey, its working as a service again, no pop ups, no softphone, just works like before.

Give it a whirl...so if this helps you then Great!
Back to top
View user's profile Send private message
linkaccounting
MagicJack Newbie


Joined: 26 Apr 2008
Posts: 7

PostPosted: Wed Jul 09, 2008 11:40 am    Post subject: 1053 error

I tried running as a service and entered C:\Documents and Settings\bendle\Application Data\mjusbsp\ug00000\install.exe
I got a 1053 error . Anyone know what causes this error
Back to top
View user's profile Send private message
MagicHack
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 12 Nov 2007
Posts: 241

PostPosted: Wed Jul 09, 2008 1:15 pm    Post subject: Re: 1053 error

linkaccounting wrote:
I tried running as a service and entered C:\Documents and Settings\bendle\Application Data\mjusbsp\ug00000\install.exe
I got a 1053 error . Anyone know what causes this error

Dumb question, but, Did you replace 'bendle' with your username?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
antoinefinch
magicJack Apprentice


Joined: 31 May 2008
Posts: 20
Location: Fayetteville, NC

PostPosted: Wed Jul 09, 2008 5:02 pm    Post subject: FOLLOW THE DIRECTIONS

Between the two tweaks Mine works and I don't know what I did or really why but it works.
Not sure why running as service is better but it is. Razz

http://www.phoneservicesupport.com/magic-jack-as-a-service-a-better-way-t1364.html
http://www.phoneservicesupport.com/run-as-a-service-t246.html

THANKS
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
Bendle
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 27 Mar 2008
Posts: 103
Location: proxy1.nashville.talk4free.com

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 12:36 am    Post subject: Re: 1053 error

MagicHack wrote:
linkaccounting wrote:
I tried running as a service and entered C:\Documents and Settings\bendle\Application Data\mjusbsp\ug00000\install.exe
I got a 1053 error . Anyone know what causes this error

Dumb question, but, Did you replace 'bendle' with your username?


My fault Wink
Sometimes I don't remember to state the obvious "just in case"... Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
daisyanne
MagicJack Newbie


Joined: 09 Jul 2008
Posts: 2

PostPosted: Thu Jul 10, 2008 6:33 am    Post subject: does this work for Vista?

i didnt see cdloader2 in msconfig.



what im trying to do is make magic jack not pop up after every call. Also it is on my tool bar and won't close even if i right click and hit close.

if i want to use the interface i rather double click on the icon next to the clock to see it but i hate the fact that it pops up at every call.


[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=91&i=mybarez6
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Unofficial magicJack Forum -> magicJack Tips, Tricks, and Hacks All times are GMT - 4 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 2 of 5

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Powered by phpBB Ultra Turbo Extended Edition Live © 2001-9999, phpBB Group
magicJack and magicJack Plus are trademarks of magicJack LLP. This website is in no way affiliated, endorsed, or sponsored by magicJack LLP, and is an unofficial forum for consumers to openly communicate regarding their experiences with the magicJack products.