magicJack and MagicJack Plus Support, Reviews, FAQs and Hacks

magicJack and MagicJack Plus Support, Reviews, FAQs and Hacks

magicJack and magicJack Plus Unofficial Technical Support. Your Magic Jack and Magic Jack Plus phone service information resource
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
magicBlock
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    magicJack and MagicJack Plus Support, Reviews, FAQs and Hacks -> magicJack Tips, Tricks, and Hacks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
redpepper
Dan Should Pay Me


Joined: 13 Oct 2009
Posts: 501

PostPosted: Sat Jan 30, 2010 7:52 pm    Post subject: Reply with quote

FREE "Magicsilence" Plugin Tool
Popup Dialer Window Manager for magicJack
for Windows XP/Vista/7

SYNOPSIS: YOUR WORK STAYS FOCUSED AND THE DIALER WINDOW STAYS CLOSED IN THE TRAYBAR UNTIL YOU DECIDE TO OPEN IT.

The "Magicsilence" Plugin tool gives you full control over the magicJack dialer window providing you with the ability to maintain focus on your primary computer activities. Unless you decide to manually open it, the magicJack dialer window will remain closed even during incoming and outgoing calls.

You can manually open the magicJack dialer window at any time as you normally do (by double left mouse clicking on the magicJack dialer icon) in case you want to check something or decide to use a headset for your call. The only difference is that you are now in control and whatever you are working on remains focused even when a new call is placed or arrives.

"Magicsilence" may be used by itself or alongside our popular "Magicfeatures", "Skyjack" and "Xlitejack" software plugins. In the event it does not meet your needs, a complete uninstall application is included.

The new "MagicSilence" Plugin Tool is ABSOLUTELY FREE and can be downloaded at http://tools.pcphonesoft.com OR http://www.magicsilence.com .
.
Back to top
View user's profile Send private message
dd5087
MagicJack Newbie


Joined: 31 Jan 2010
Posts: 3

PostPosted: Sun Jan 31, 2010 10:54 am    Post subject: Strange Problem with MagicBlock Reply with quote

I posted this over at the vvisoft website.

I have encountered a strange problem with MagicBlock. I am using Vtech cordless phones and when I have MB blocking MJ, I cannot break dialtone if I first draw dialtone then try to dial a number. Tried this from several of my phones. However, I can call okay if I first key in the number then press the talk key to dial or when I use a number stored in the directory. I can turn off blocking and everything works okay. I am running XP Pro and have the following Microsoft .net Framework applications installed: 1.1, 2.0 SP2, 3.0 SP2, & 3.5 SP1.
Back to top
View user's profile Send private message
redpepper
Dan Should Pay Me


Joined: 13 Oct 2009
Posts: 501

PostPosted: Sun Jan 31, 2010 8:22 pm    Post subject: Reply with quote

There is a nasty bug in the magicJack dialer that does NOT allow dialtone to stop if the dialer window is minimized to the traybar during dialing. You can easily reproduce the problem by going offhook to place a call and then manually closing the magicJack dialer window back to the traybar before you dial any digits.

I suggest you give our free Magicsilence plugin tool a spin. It includes a fix for the bug above and dialtone does stop normally.

A couple of other upsides are that you can also manually open the magicJack dialer window at any time and there are no quick flash "pop-up" windows as there are with other solutions.

Magicsilence can be downloaded at http://tools.pcphonesoft.com OR http://www.magicsilence.com .
.
.
Back to top
View user's profile Send private message
jsherk
MagicJack Expert


Joined: 08 Dec 2009
Posts: 79

PostPosted: Thu Aug 05, 2010 3:39 pm    Post subject: Reply with quote

The one feature that magicsilence has that magicblock does not, is the ability to double-click on the mj tray icon to actually open mj up. If you want to maximize mj with magicblock you have to left-click magicblock tray icon and then uncheck "Block MagicJack Popup". I would like to see this functionality added to magicblock. Otherwise I think they function similarly.

The problems I have with magicsilence are:
(1) it causes mj to ask me to re-register everytime I startup computer, and
(2) everytime I shutdown my computer it causes mj to throw an Application Error and pauses the shutdown process until I acknowledge it.

Although magicblock is missing a little functionality, I prefer that to having the errors of magicsilence.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
sabresfan
Dan Should Pay Me


Joined: 12 Feb 2009
Posts: 673
Location: Buffalo NY

PostPosted: Wed Aug 25, 2010 6:00 am    Post subject: Reply with quote

Magicblock seems to work better now than before for keeping the softphone hidden. Before the latest update I would always see the softphone for a second now I don't see it at all.
Back to top
View user's profile Send private message
redpepper
Dan Should Pay Me


Joined: 13 Oct 2009
Posts: 501

PostPosted: Tue Sep 14, 2010 6:52 pm    Post subject: Reply with quote

The Magicsilence Release 2 upgrade is now available and it is compatible with magicJack's brand new dialer.

See http://www.phoneservicesupport.com/magicsilence-rel-2-keep-dialer-window-from-popping-up-t9747.html to check it out.
Back to top
View user's profile Send private message
jsherk
MagicJack Expert


Joined: 08 Dec 2009
Posts: 79

PostPosted: Fri Oct 29, 2010 9:50 am    Post subject: Reply with quote

I found the following tool called AutoSizer ... it works with any window you have, not just magicJack, and it will even minimize the annoying splash screen that appears when you first start up mj.

http://www.southbaypc.com/AutoSizer/

I tried all the other tools (magicBlock, magicSilence and magicHide) but I prefer this AutoSizer tool the best.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
bitstopjoe
Future magicJack CEO


Joined: 13 Sep 2008
Posts: 2844
Location: North East Pennsylvania

PostPosted: Fri Oct 29, 2010 9:59 am    Post subject: Reply with quote

Can you post this a few more times?? I am sure no one has seen the 3 or 4 others you have posted pushing this..
Can you say "shill"???
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
jsherk
MagicJack Expert


Joined: 08 Dec 2009
Posts: 79

PostPosted: Fri Oct 29, 2010 10:14 am    Post subject: Reply with quote

I had no idea what "shill" meant, so I looked it up and here is the definition:
A shill or plant is a person who helps another person or organization to sell goods or services without disclosing that he or she has a close relationship with the seller.

If you go to their website you will see the tool is completely free and there is absolutely no benefit to me for sending anybody to it ... it's a really good tool and I think it works better than all the other block/hide/silence tools and plugins out there. Until yesterday, I had never heard of this tool or company.

I was using another tool called WinSize2 (http://winsize2.sourceforge.net/) but it was too buggy, and when I searched for other tools to resize windows, AutoSizer is the one I found.

I always answer more than one thread when I have a solution (with or without a download link) because I want people to benefit from what I found.

Hope you understand.

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
couch-potato
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 04 Mar 2008
Posts: 103

PostPosted: Sat Oct 30, 2010 10:41 am    Post subject: AutoSizer Reply with quote

Any tips on how to make AutoSizer work?

I installed it, and set MagicJack to always minimize, but it doesn't seem to make any difference.
Back to top
View user's profile Send private message
jsherk
MagicJack Expert


Joined: 08 Dec 2009
Posts: 79

PostPosted: Sat Oct 30, 2010 10:55 am    Post subject: Reply with quote

Open the magicJack window, then open the AutoSizer window. magicJack should appear in the top list under Currently Open Windows. Click on magicJack so it is highlighted and click AutoSize button. Under Actions To Perform select Minimize then click OK and it should appear under Windows Targeted By AutoSizer.

This works great for me!

If it's still not working, you could try to change the Window Searching Options from Class Name to Compare Using Window Title.

Hope this helps.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
couch-potato
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 04 Mar 2008
Posts: 103

PostPosted: Sat Oct 30, 2010 11:10 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for the quick reply.

I had already done exactly what you suggested first, but it wasn't working.

I changed the options to "title must contain the window title listed above" which did work, except that my browser window was also minimized because the "unofficial magicjack forum" page happened to be open at the time.

So I changed it to "title must match exactly" and now it works great!

Thank You!!!

There is a brief millisecond flash when the phone is picked up, but it instantly minimizes again. No more stealing focus!

The only catch is that now I can't open the MagicJack window if I wanted to review missed calls or any other settings. But it is very easy to open the AutoSizer and restore MagicJack to normal, then change it back again to Minimize.

An awesome program!!! Hopefully it will continue to work throughout MJ upgrades. It seems every time I find a new tip, trick, or hack, then MJ comes out with an upgrade, and the new feature doesn't work anymore.
Back to top
View user's profile Send private message
jsherk
MagicJack Expert


Joined: 08 Dec 2009
Posts: 79

PostPosted: Sat Oct 30, 2010 11:14 am    Post subject: Reply with quote

Glad it is working... if you need to open the mj window, you can right-click once on the little autosizer icon down in the toolbar and uncheck ENABLED. You can now open up mj window. Then just check enabled again when you want it to minimize again.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
couch-potato
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 04 Mar 2008
Posts: 103

PostPosted: Sat Oct 30, 2010 11:16 am    Post subject: Reply with quote

Great tip - thanks.

That's much faster than the way I was doing it.
Back to top
View user's profile Send private message
redpepper
Dan Should Pay Me


Joined: 13 Oct 2009
Posts: 501

PostPosted: Wed Nov 03, 2010 7:52 am    Post subject: Reply with quote

Magicsilence Release 2.01 is now available for download.

It includes a brand new optional Show "Call Alert" feature to conveniently display the incoming call information window in the lower right hand portion of your screen when a new call arrives with the option to accept/ignore the call. The window is displayed without stealing focus from your work.

The optional Show "Call Alert" feature can be enabled/disabled directly from the Magicsilence Plugin icon popup menu.
Back to top
View user's profile Send private message
curlybrian
MagicJack Newbie


Joined: 08 Nov 2010
Posts: 1

PostPosted: Mon Nov 08, 2010 4:55 pm    Post subject: MagicSilence no longer free? Reply with quote

The link is now charging $6.95.
Back to top
View user's profile Send private message
rhon
MagicJack Newbie


Joined: 08 Nov 2010
Posts: 1

PostPosted: Mon Nov 08, 2010 11:12 pm    Post subject: Reply with quote

jsherk wrote:
Glad it is working... if you need to open the mj window, you can right-click once on the little autosizer icon down in the toolbar and uncheck ENABLED. You can now open up mj window. Then just check enabled again when you want it to minimize again.


Thanks for the tip on this program. It works for the most part, at least for me. I can't get it to work when I have an incoming call.

Anybody figure out how to block the "incoming call" pop up?
Back to top
View user's profile Send private message
redpepper
Dan Should Pay Me


Joined: 13 Oct 2009
Posts: 501

PostPosted: Wed Nov 10, 2010 9:02 am    Post subject: Reply with quote

The only feedback I can give is that MagicSilence will also stop the incoming call window from popping up if you need a solution that will do that for you.
Back to top
View user's profile Send private message
jeffnyc
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 17 Nov 2007
Posts: 336

PostPosted: Fri Nov 19, 2010 1:29 am    Post subject: Reply with quote

jsherk wrote:
I had no idea what "shill" meant, so I looked it up and here is the definition:
A shill or plant is a person who helps another person or organization to sell goods or services without disclosing that he or she has a close relationship with the seller.

If you go to their website you will see the tool is completely free and there is absolutely no benefit to me for sending anybody to it ... it's a really good tool and I think it works better than all the other block/hide/silence tools and plugins out there. Until yesterday, I had never heard of this tool or company.

I was using another tool called WinSize2 (http://winsize2.sourceforge.net/) but it was too buggy, and when I searched for other tools to resize windows, AutoSizer is the one I found.

I always answer more than one thread when I have a solution (with or without a download link) because I want people to benefit from what I found.

Hope you understand.

Thanks


JShark - I think Joe was referring to the post before yours by redpepper for MagicSilence which has a $6.95 charge, not the tool you posted which is freeware.

Joe - if I am mistaken my apologies Cool
Back to top
View user's profile Send private message
drjohn
MagicJack Newbie


Joined: 19 Nov 2010
Posts: 1

PostPosted: Fri Nov 19, 2010 1:44 pm    Post subject: Reply with quote

I recently tried magicblock 1.2 and it works like a charm to keep the softpad off-screen. However, when I tried to turn off computer, magicblock would not allow it without first disabling. Also when turned on computer, magicblock would not allow magicjack to load. The only way I got magicjack to load was to un-install magic block. I am using a Vista computer in a business environment and need to turn off computer at night. I have just purchased Nettalk and will install that soon. Seems better that program will not need to run thru computer. Hope I can port my MJ number to Nettalk.
Back to top
View user's profile Send private message
Madoushi
MagicJack Newbie


Joined: 20 Jan 2011
Posts: 5

PostPosted: Thu Jan 20, 2011 10:36 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,
I went to the webiste in the first post, and couldn't find where to download Magicblock.

I even tried searching for it, and it tried to send me to ebay and other purchase sites.

Can someone link me to the actual download page for magicblock?

Thank you.
Back to top
View user's profile Send private message
SIR****TMG
MagicJack User


Joined: 17 Feb 2008
Posts: 39
Location: Madison,Wisconsin

PostPosted: Fri Jan 21, 2011 1:57 am    Post subject: Reply with quote

http://download.cnet.com/MagicBlock/3000-2349_4-10862694.html download here
Back to top
View user's profile Send private message
otisrhw
MagicJack Newbie


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 3

PostPosted: Wed Apr 27, 2011 12:35 am    Post subject: magicblock Mac (workaround) Reply with quote

Go to system preferences than go to expose & spaces, click on spaces box at the top middle, than check the box that says enable spaces and the box that says show spaces in menu bar, than in the box that says application assignments click on the plus, when the box pops up click on the magicjack, now if you look to the right of application assignments you will see a bar that says space click on the drop-down arrow and select 2 or any other one if you already have some other spaces. Now thank God that stupid window will not show!!!
What this is doing is creating another desktop space (a second desktop) you can switch between desktops by clicking on the black square icon in the menu bar (the menu bar is the grey bar at the top) the icon will have a number in the middle of it representing the space (desktop) your on.
Back to top
View user's profile Send private message
NationalOpinions
MagicJack Newbie


Joined: 05 Jun 2008
Posts: 3

PostPosted: Tue Jun 28, 2011 6:56 pm    Post subject: Totally missing it!! :) Reply with quote

Hey y'all, (nice way to start...)

Either I am totally missing something here, or everybody
else is overlooking something completely simple.

1. Set up a new user magic_jack in windows with admin rights.
2. Install everything MJ requires and sure, ?run it as a service.
3. Remove ALL admin rights and also remove the password.

Ctrl-Alt-Del SwitchUsers (or some hidden windows combo) will
get you right over to that MJ screen if and when you need it!!!


Otherwise it will remain hidden; and although I believe games
are a massive waste of human energy, it will also work 100%
for all of you gamers without your blood being spattered all over.

Just because MJ is set up as a different user doesn't mean that
you can't access MJ through that user profile, that's what it's
there for.


What's all of this trial and error with buggy software anyways??
And no, I haven't tried this... I think it's just plain common sense.


And I don't know why this post says MJNewbie... I had MJ for 5+
years now, and am a Sr. Systems Programmer/Analyst (I do it all).
Back to top
View user's profile Send private message
nailgunner
MagicJack Sensei


Joined: 18 Mar 2010
Posts: 1548

PostPosted: Tue Jun 28, 2011 7:20 pm    Post subject: Re: Totally missing it!! :) Reply with quote

NationalOpinions wrote:

And I don't know why this post says MJNewbie... I had MJ for 5+
years now, and am a Sr. Systems Programmer/Analyst (do it all).


That just refers to your posting status in this forum. As your number of posts increase, the description changes.
Back to top
View user's profile Send private message
crackerjack
Dan Should Pay Me


Joined: 16 Nov 2007
Posts: 784

PostPosted: Wed Jun 29, 2011 12:14 pm    Post subject: Re: Totally missing it!! :) Reply with quote

NationalOpinions wrote:


I had MJ for 5+ years now, and am a Sr. Systems Programmer/Analyst (I do it all).


If you have had a MJ for 5+ years, you can add "MJ Inventor" to your Sr. Systems Programmer/Analyst credentials. I doubt even the estimable Dan knew of MagicJack in those days of yore.

I know, I know, it only seems that long Cool Cool
Back to top
View user's profile Send private message
bitstopjoe
Future magicJack CEO


Joined: 13 Sep 2008
Posts: 2844
Location: North East Pennsylvania

PostPosted: Wed Jun 29, 2011 1:53 pm    Post subject: Reply with quote

2 words.. FLUX CAPACITOR!!


Smile
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
NationalOpinions
MagicJack Newbie


Joined: 05 Jun 2008
Posts: 3

PostPosted: Fri Jul 01, 2011 9:52 pm    Post subject: Re: Totally missing it!! :) Reply with quote

crackerjack wrote:
NationalOpinions wrote:


I had MJ for 5+ years now, and am a Sr. Systems Programmer/Analyst (I do it all).


If you have had a MJ for 5+ years, you can add "MJ Inventor" to your Sr. Systems Programmer/Analyst credentials. I doubt even the estimable Dan knew of MagicJack in those days of yore.

I know, I know, it only seems that long Cool Cool



You're right... it's going on 5 years but seems like eternity...
Bought mine end of May 2007 and recently it was really a treat
trying to get it to install on Windows 7 LOL -- usb driver problem
argggg...

But I was happy with the 1st one and bought two more a long
while ago... and I have changed #'s on all three of them twice Smile

Wish I could have seen my brother's face when I spoofed that
I was calling his house from his cell phone... said he searched
all over for his phone and found it in the car Wink too funny!!


Was going to take the SIP route and get a unix box and set up
an autodialer years ago, but now all of that automated voice
stuff is illegal.

Just started to write some software for my brother. Says he
calls in from work to his home and quite often he can't get
through. I was going to suggest he go to a powered USB,
but I don't know that that's going to solve the situation.


I thought about this solution... He calls in from work and he
gets voice mail... MJ then generates an email with his voice
attachment... my program monitors the email and sees that
he went to voicemail... my program then resets the MJ and
he is now able to call back and his phone will now ring at home.

What does anybody think about this idea?? Turn around from
not being able to call home to being able to call, maybe 5 mins?
Back to top
View user's profile Send private message
Nobody beats the Whiz!
Dan Should Pay Me


Joined: 26 Oct 2009
Posts: 559

PostPosted: Sat Jul 02, 2011 6:51 am    Post subject: Re: Totally missing it!! :) Reply with quote

[quote="NationalOpinions"]
crackerjack wrote:


I thought about this solution... He calls in from work and he
gets voice mail... MJ then generates an email with his voice
attachment... my program monitors the email and sees that
he went to voicemail... my program then resets the MJ and
he is now able to call back and his phone will now ring at home.

What does anybody think about this idea?? Turn around from
not being able to call home to being able to call, maybe 5 mins?


Before resetting the MJ, you'll need to check that he didn't let call waiting go to voicemail(, because he didn't want to disturb the current call in progress). Otherwise, MJ will reset on him mid-conversation.

Sounds like an interesting project.
Back to top
View user's profile Send private message
Madoushi
MagicJack Newbie


Joined: 20 Jan 2011
Posts: 5

PostPosted: Thu Sep 27, 2012 3:07 pm    Post subject: Reply with quote

I find MagicBlock doesn't stop my popup anymore. I downloaded the latest version and run Windows 7, and even when MagicBlock is running and 'blocking' the MagicJack, the popup still comes up anytime anyone phones in or out. Not just a brief flicker like when it's working, but as if the MgicBlock wasn't there at all.
Back to top
View user's profile Send private message
coolpoete
MagicJack Newbie


Joined: 29 Jan 2010
Posts: 3

PostPosted: Thu Sep 27, 2012 6:57 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
I find MagicBlock doesn't stop my popup anymore. I downloaded the latest version and run Windows 7, and even when MagicBlock is running and 'blocking' the MagicJack, the popup still comes up anytime anyone phones in or out. Not just a brief flicker like when it's working, but as if the MgicBlock wasn't there at all.

See the thread "running magic jack as a service". No need for this anymore!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    magicJack and MagicJack Plus Support, Reviews, FAQs and Hacks -> magicJack Tips, Tricks, and Hacks All times are GMT - 4 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Powered by phpBB Ultra Turbo Extended Edition Live © 2001-9999, phpBB Group
magicJack and magicJack Plus are trademarks of magicJack LLP. This website is in no way affiliated, endorsed, or sponsored by magicJack LLP, and is an unofficial forum for consumers to openly communicate regarding their experiences with the magicJack products.