Unofficial magicJack Forum

Unofficial magicJack Forum

Your Unofficial magicJack and magicJack Plus phone service information resource
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
magicjack as a fax machine on same laptop

 
Post new topic   Reply to topic    Unofficial magicJack Forum -> magicJack Tips, Tricks, and Hacks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
just4fn
MagicJack Newbie


Joined: 21 May 2009
Posts: 9
Location: United States

PostPosted: Sun May 31, 2009 6:25 pm    Post subject: magicjack as a fax machine on same laptop

For those that don't know. I have tried using the magicjack and my laptop to fax and it works fine. What I mean is I have the mj connected to my laptop and I connect the mj to the modem of the same laptop. When it dials, I think it dials too fast as the mj software doesn't reconize the number input. I have to dial the number 1st on the mj software then send the fax. It has worked every time.
Back to top
View user's profile Send private message
crackerjack
Dan Should Pay Me


Joined: 16 Nov 2007
Posts: 784

PostPosted: Sun May 31, 2009 6:58 pm    Post subject: Re: magicjack as a fax machine on same laptop

just4fn wrote:
For those that don't know. I have tried using the magicjack and my laptop to fax and it works fine. What I mean is I have the mj connected to my laptop and I connect the mj to the modem of the same laptop. When it dials, I think it dials too fast as the mj software doesn't reconize the number input. I have to dial the number 1st on the mj software then send the fax. It has worked every time.

Commas, when inserted in the phone number to be dialed, act as pauses...
Back to top
View user's profile Send private message
just4fn
MagicJack Newbie


Joined: 21 May 2009
Posts: 9
Location: United States

PostPosted: Sun May 31, 2009 9:55 pm    Post subject:

I tried that and it does pause but the mj software isn't picking up all the characters. I tried commas between all of the numbers and it still missed them
Back to top
View user's profile Send private message
tony
Dan Should Pay Me


Joined: 04 May 2008
Posts: 509
Location: Vancouver, BC

PostPosted: Mon Jun 01, 2009 1:41 am    Post subject: Re: magicjack as a fax machine on same laptop

just4fn wrote:
... I think it dials too fast as the mj software doesn't reconize the number input.


Thanks good to know the trick about dialing on the MJ softphone. Have you tried dialing your destination fax number with a 1 in front (11 digit dialing). I have to do that sometimes with voice calls as MJ doesn't always pickup all my phone key presses, but with the 1 added, MJ seems to respond better.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Unofficial magicJack Forum -> magicJack Tips, Tricks, and Hacks All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Powered by phpBB Ultra Turbo Extended Edition Live © 2001-9999, phpBB Group
magicJack and magicJack Plus are trademarks of magicJack LLP. This website is in no way affiliated, endorsed, or sponsored by magicJack LLP, and is an unofficial forum for consumers to openly communicate regarding their experiences with the magicJack products.