Unofficial magicJack Forum

Unofficial magicJack Forum

Your Unofficial magicJack and magicJack Plus phone service information resource
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
pap2 up for months but now wont connect
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Unofficial magicJack Forum -> magicJack Tips, Tricks, and Hacks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
srvctek
MagicJack Expert


Joined: 09 Jan 2009
Posts: 76

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 10:53 am    Post subject: pap2 up for months but now wont connect

this morning all of the sudden it wont connect, any ideas or did this happen to anyone else today?
Back to top
View user's profile Send private message
Zen
magicJack Apprentice


Joined: 19 Jun 2008
Posts: 21

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 11:00 am    Post subject:

Yes. It happened to me too.
Back to top
View user's profile Send private message
srvctek
MagicJack Expert


Joined: 09 Jan 2009
Posts: 76

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 11:04 am    Post subject:

Zen wrote:
Yes. It happened to me too.

Have you tried unplugging the pap2 and running the jack to see if its a server issue, i cant right now.
Back to top
View user's profile Send private message
j1sjeep
MagicJack User


Joined: 27 Jun 2008
Posts: 40

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 11:06 am    Post subject:

Ditto... Wife just emailed me to say there's no dialtone, so I logged into my ATA and got "register failed". I won't be able to try til I get home, but have you plugged your magicjack in and retrieved the new PW?
Back to top
View user's profile Send private message
srvctek
MagicJack Expert


Joined: 09 Jan 2009
Posts: 76

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 11:12 am    Post subject:

j1sjeep wrote:
Ditto... Wife just emailed me to say there's no dialtone, so I logged into my ATA and got "register failed". I won't be able to try til I get home, but have you plugged your magicjack in and retrieved the new PW?
No, were new passwords sent?
Back to top
View user's profile Send private message
Zen
magicJack Apprentice


Joined: 19 Jun 2008
Posts: 21

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 11:14 am    Post subject:

srvctek wrote:

Have you tried unplugging the pap2 and running the jack to see if its a server issue, i cant right now.


No I haven’t done that. I can’t do it right now, but that is what I was thinking of doing.
Back to top
View user's profile Send private message
j1sjeep
MagicJack User


Joined: 27 Jun 2008
Posts: 40

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 11:16 am    Post subject:

srvctek wrote:
j1sjeep wrote:
Ditto... Wife just emailed me to say there's no dialtone, so I logged into my ATA and got "register failed". I won't be able to try til I get home, but have you plugged your magicjack in and retrieved the new PW?
No, were new passwords sent?


Dunno, but this is probably a good indication. It has happened a couple of times in the past year that I've been using an ATA. I don't imagine we're all using the same proxy, and it's having issues. Wink
Back to top
View user's profile Send private message
kenneth_v
magicJack Apprentice


Joined: 15 May 2008
Posts: 18

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 11:34 am    Post subject: Update

My magicjack took an update today. couldnt connect today through pap2 it would ring busy. I plugged dongle in and "lucky me" it gave me an update
Back to top
View user's profile Send private message
srvctek
MagicJack Expert


Joined: 09 Jan 2009
Posts: 76

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 12:14 pm    Post subject:

No problem, its just a password change, I put my jack in and pulled the sip credentials and compared them to the old one and the password is the only difference, I entered the new password in the pap2 and it logged on immediately now all is well again Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
fordp301
magicJack Apprentice


Joined: 08 Apr 2008
Posts: 14

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 12:15 pm    Post subject:

I did the same thing only password change put new password and you good to go.
Back to top
View user's profile Send private message
j1sjeep
MagicJack User


Joined: 27 Jun 2008
Posts: 40

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 12:19 pm    Post subject:

srvctek wrote:
No problem, its just a password change, I put my jack in and pulled the sip credentials and compared them to the old one and the password is the only difference, I entered the new password in the pap2 and it logged on immediately now all is well again Laughing


Good to hear... Someone else posted that they weren't able to get the sip creds after the update.

Whats the new agent string look like?
Back to top
View user's profile Send private message
srvctek
MagicJack Expert


Joined: 09 Jan 2009
Posts: 76

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 12:21 pm    Post subject:

I can deal with once every couple of months but if they started changing it up everyday it wouldnt be worth having Confused
Back to top
View user's profile Send private message
srvctek
MagicJack Expert


Joined: 09 Jan 2009
Posts: 76

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 12:23 pm    Post subject:

j1sjeep wrote:
srvctek wrote:
No problem, its just a password change, I put my jack in and pulled the sip credentials and compared them to the old one and the password is the only difference, I entered the new password in the pap2 and it logged on immediately now all is well again Laughing


Good to hear... Someone else posted that they weren't able to get the sip creds after the update.

Whats the new agent string look like?

MJinfo is the easiest way, it still works perfectly after this update
Back to top
View user's profile Send private message
j1sjeep
MagicJack User


Joined: 27 Jun 2008
Posts: 40

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 12:32 pm    Post subject:

srvctek wrote:
j1sjeep wrote:
srvctek wrote:
No problem, its just a password change, I put my jack in and pulled the sip credentials and compared them to the old one and the password is the only difference, I entered the new password in the pap2 and it logged on immediately now all is well again Laughing


Good to hear... Someone else posted that they weren't able to get the sip creds after the update.

Whats the new agent string look like?

MJinfo is the easiest way, it still works perfectly after this update


Yeah, have no idea how he was trying to get the info... I'm still using pmdump. Think I'll save myself a minute or so and give it MJinfo a shot when I get home. So MJinfo will show the agent string as well??
Back to top
View user's profile Send private message
ashvee
MagicJack User


Joined: 14 Feb 2009
Posts: 43

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 12:48 pm    Post subject: Re: pap2 up for months but now wont connect

srvctek wrote:
this morning all of the sudden it wont connect, any ideas or did this happen to anyone else today?


It stopped working for me also .
MJ is blocking the SIP details
Back to top
View user's profile Send private message
srvctek
MagicJack Expert


Joined: 09 Jan 2009
Posts: 76

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 12:55 pm    Post subject:

j1sjeep wrote:
srvctek wrote:
j1sjeep wrote:
srvctek wrote:
No problem, its just a password change, I put my jack in and pulled the sip credentials and compared them to the old one and the password is the only difference, I entered the new password in the pap2 and it logged on immediately now all is well again Laughing


Good to hear... Someone else posted that they weren't able to get the sip creds after the update.

Whats the new agent string look like?

MJinfo is the easiest way, it still works perfectly after this update


Yeah, have no idea how he was trying to get the info... I'm still using pmdump. Think I'll save myself a minute or so and give it MJinfo a shot when I get home. So MJinfo will show the agent string as well??
[img] [/img]
Back to top
View user's profile Send private message
nostrodamus
MagicJack Contributor


Joined: 28 Apr 2008
Posts: 66

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 1:18 pm    Post subject:

Ah, the old update pain in the ass thing again..... OK, as long as the MJ utilities are still working, that should take care of it.
Back to top
View user's profile Send private message
ashvee
MagicJack User


Joined: 14 Feb 2009
Posts: 43

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 1:20 pm    Post subject:

MJ suitev1.6 is not working after the 6/9 update
Back to top
View user's profile Send private message
j1sjeep
MagicJack User


Joined: 27 Jun 2008
Posts: 40

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 1:21 pm    Post subject:

That sucks... So you don't bother with the agent string? Certainly not necessary, but might help mask the fact you're not playing by the rules. I always update the string when i get a software update. Looks like this: MagicJack/1.80.466c
Back to top
View user's profile Send private message
srvctek
MagicJack Expert


Joined: 09 Jan 2009
Posts: 76

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 1:22 pm    Post subject:

ashvee wrote:
MJ suitev1.6 is not working after the 6/9 update

ver. 1.1 as you see in the screenshot above works fine.
Back to top
View user's profile Send private message
srvctek
MagicJack Expert


Joined: 09 Jan 2009
Posts: 76

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 1:24 pm    Post subject:

j1sjeep wrote:
That sucks... So you don't bother with the agent string? Certainly not necessary, but might help mask the fact you're not playing by the rules. I always update the string when i get a software update. Looks like this: MagicJack/1.80.466c

Never needed it and i never got booted off except for a password change. Is that string even transmitted to them?
Back to top
View user's profile Send private message
macman4hire
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 09 Jan 2009
Posts: 163

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 2:32 pm    Post subject:

Along with my password my user agent changed from MagicJack/1.80.466c (SJ Labs) to MagicJack/1.80.484a (SJ Labs).
Back to top
View user's profile Send private message
mkaylor
magicJack Apprentice


Joined: 13 May 2009
Posts: 10

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 3:27 pm    Post subject:

ashvee wrote:
MJ suitev1.6 is not working after the 6/9 update


Worked for me.

Mike
Back to top
View user's profile Send private message
j1sjeep
MagicJack User


Joined: 27 Jun 2008
Posts: 40

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 3:45 pm    Post subject:

srvctek wrote:
j1sjeep wrote:
That sucks... So you don't bother with the agent string? Certainly not necessary, but might help mask the fact you're not playing by the rules. I always update the string when i get a software update. Looks like this: MagicJack/1.80.466c

Never needed it and i never got booted off except for a password change. Is that string even transmitted to them?


Yes, the string is sent... I was playing around with recording sip calls with Cain. It showed the agent string going over the wire when the client logs into the proxy.
Back to top
View user's profile Send private message
kenneth_v
magicJack Apprentice


Joined: 15 May 2008
Posts: 18

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 4:14 pm    Post subject:

where can I get mjinfo that works on xp?
Back to top
View user's profile Send private message
kenneth_v
magicJack Apprentice


Joined: 15 May 2008
Posts: 18

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 4:18 pm    Post subject:

I got mjsipi to work
Back to top
View user's profile Send private message
doctorman
MagicJack Contributor


Joined: 03 Feb 2009
Posts: 53

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 4:31 pm    Post subject:

Had the same problem
checked my SIP and my Password was changed...

just fix that and you are good to go...

there service is os crappy that if I can not use it with my pap2 and phone I will trash it!
Back to top
View user's profile Send private message
Poo619
MagicJack Expert


Joined: 20 Nov 2007
Posts: 96

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 5:24 pm    Post subject:

Hello,
My password changed 2 times today alone! The first time it changed I needed to update to the latest version and it gave me the new password. It worked for a few hours and again failed to connect. Looked again and it was another password all together! Anyone else have this happen?
Back to top
View user's profile Send private message
nostrodamus
MagicJack Contributor


Joined: 28 Apr 2008
Posts: 66

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 5:47 pm    Post subject:

Poo619 wrote:
Hello,
My password changed 2 times today alone! The first time it changed I needed to update to the latest version and it gave me the new password. It worked for a few hours and again failed to connect. Looked again and it was another password all together! Anyone else have this happen?


Yeah, I was just coming here to post the same thing. What's up with that shit?

My two year renewal's coming up, and I still don't have a phone number in my own goddamned area code. If I can't even keep this damn thing running in a way that makes sense, that's the deal breaker.
Back to top
View user's profile Send private message
slimenem
magicJack Apprentice


Joined: 07 Jul 2008
Posts: 25

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 5:48 pm    Post subject:

Poo619 wrote:
Hello,
My password changed 2 times today alone! The first time it changed I needed to update to the latest version and it gave me the new password. It worked for a few hours and again failed to connect. Looked again and it was another password all together! Anyone else have this happen?



I just experienced the same thing. hope they arent sending a new pass every time you re register!
Back to top
View user's profile Send private message
peterlemonjello
magicJack Apprentice


Joined: 09 Sep 2008
Posts: 12

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 6:17 pm    Post subject:

When i try to run mjinfo I get this error "The procedure entry point RegSetKeyValueW could not be located in the dynamic link library ADVAPI32.dll" Any idea how to fix this?
Back to top
View user's profile Send private message
Poo619
MagicJack Expert


Joined: 20 Nov 2007
Posts: 96

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 6:28 pm    Post subject:

Now I am simply getting a Failed register. The passw3ord appears to be the same and works fine with the jack itself but will not connect with the ATA
Back to top
View user's profile Send private message
Taken83oveR
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 11 Jun 2008
Posts: 119

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 6:28 pm    Post subject:

Add me to the list of people having problems today. Password has changed atleast 2 times today. If I can't get it fixed, then I will not renew my service, which expires in 2-days.

Right now I am stuck on "Please Wait" using the official client/dongle.
Back to top
View user's profile Send private message
slimenem
magicJack Apprentice


Joined: 07 Jul 2008
Posts: 25

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 6:30 pm    Post subject:

well after the other password i havent been able to make a call still getting the busy signal thing. wtf is going on? password is still the same but not able to make calls. my pap2 shows registered now too. anyone have any ideas? im using proxy01.stlouis.talk4free.com:5070 to connect.
Back to top
View user's profile Send private message
srvctek
MagicJack Expert


Joined: 09 Jan 2009
Posts: 76

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 6:57 pm    Post subject:

well they changed my password again today but this time when i put it in my pap2 it wont connect, I too would like to know whats going on.
Back to top
View user's profile Send private message
synchron
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 15 May 2008
Posts: 230

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 7:01 pm    Post subject:

Ditto. I can confirm that:

a) I was able to get new SIP credentials after upgrading MJ.
b) apply new credentials (password only) to ATA and get a successful "register" and Green Voip light.
c) dial a number out as well as receive incoming calls.

1 hour later:

can still receive incoming calls, ATA is still registered and showing VOIP light but CANNOT dial out (getting a fast busy).

so, looks like we will need some more hacking (hint to Stroths....) but first off, can PAP ATA users tell us if they are getting this same problem?? Perhaps this is only a problem with ATA's like mine that don't have a vehicle to enter the User Agent string....

Synchron Cool
Back to top
View user's profile Send private message
peterlemonjello
magicJack Apprentice


Joined: 09 Sep 2008
Posts: 12

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 7:03 pm    Post subject:

My PAP2 still won't work after trying my new password using magicjack utilities.
Back to top
View user's profile Send private message
Poo619
MagicJack Expert


Joined: 20 Nov 2007
Posts: 96

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 7:04 pm    Post subject:

I'm actually using the SPA2102 and can not register any longer, even with the new password. The jack works fine, ATA is a no go.
Back to top
View user's profile Send private message
Taken83oveR
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 11 Jun 2008
Posts: 119

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 7:06 pm    Post subject:

I have updated the user agent, and password (2-times today), as well as checked the server I am connecting to. Now I can't even register. This is on a PAP2, that has been working for about a year.
Back to top
View user's profile Send private message
ruff202
MagicJack Newbie


Joined: 29 May 2009
Posts: 2

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 7:11 pm    Post subject: No go here with a PAP2

I can't connect with a PAP2 even with the new password. Dongle connects without a problem
Back to top
View user's profile Send private message
GregD
magicJack Apprentice


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 10

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 7:19 pm    Post subject:

Like most of the above using a Linksys ATA. Got a new password this morning, it worked for a while, then stopped. Got a second new password, and it's not working. I can plug the Magicjack dongle in and it works.

Also, I have a second Magicjack that I just got recently, and it's working fine with the Linksys. I don't know why the older one that's been working for months suddenly won't work.

The only reason I got a second Magicjack is because I could use it with an ATA. I hope someone figures out a fix soon.
Back to top
View user's profile Send private message
slimenem
magicJack Apprentice


Joined: 07 Jul 2008
Posts: 25

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 7:21 pm    Post subject:

i just recieved a call but cannot make outgoing calls i ge tthe busy signal thing! idk if that will help anyone troubleshoot or not!
Back to top
View user's profile Send private message
mkaylor
magicJack Apprentice


Joined: 13 May 2009
Posts: 10

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 7:25 pm    Post subject:

I'm having the same problem but my Dad with same setup is working fine. Never even took an update.
Back to top
View user's profile Send private message
bgfrmnyc
magicJack Apprentice


Joined: 28 May 2009
Posts: 14

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 7:28 pm    Post subject: Same problems too!

OK, this might be a stretch but maybe their servers are overwhelmed with all the updates? At least thats what I am hoping but it seems strange that only those with boxes are all having this problem.
It's not working through my pbx provider either. Password changed 2 times today, but only 1 of my jacks changed 2 times. The other is still the same PW. Me thinks we are gonna need a new hack! This is a big dissapointent as I was using SIP on my cell phone and it was great!
Back to top
View user's profile Send private message
gumby357
magicJack Apprentice


Joined: 29 Dec 2008
Posts: 25

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 7:31 pm    Post subject:

I was using a cisco UC520 with qa SIP UA and saw password changed.
change the sip ua creds with new password but no calls in or out.
For now I have hooked back up dongle and went back to using fxo with dongle and dial-peers till this get hammered out.

I will not have some time to try and debug untill next month Sad
Back to top
View user's profile Send private message
pagemen
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 15 Dec 2008
Posts: 128

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 7:37 pm    Post subject:

I tried Los Angeles proxy which is my phone# default and it can't even register. Portland proxy works for incoming but no outgoing(fast busy). Hope its a proxy issue.

My password changed only once today.
Back to top
View user's profile Send private message
ashvee
MagicJack User


Joined: 14 Feb 2009
Posts: 43

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 7:39 pm    Post subject:

I go the password & sip proxy

but not working with ATA
Back to top
View user's profile Send private message
McKite
MagicJack Newbie


Joined: 17 May 2008
Posts: 8

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 8:06 pm    Post subject: on my mac it didnīt work after two times password change tod

i am using grandstream ht502. had two times the password change today. After that id didnīt register anymore. did anyone try another sip port instead of 5070?
Back to top
View user's profile Send private message
gardila
MagicJack Newbie


Joined: 09 Jun 2009
Posts: 2

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 8:09 pm    Post subject:

I need a little help!

I have three MJ accounts, two of them installed overseas (PAP2T & SPA3102 both in Colombia) and one in the US (SPA3102). As of this morning two of them stopped working (one in Colombia and the one in the US). The only thing in common I can see between the two units that do not longer work have is the proxy server (the one that works uses proxy1.miami.talk4free.com while the other two use proxy1.losangeles.talk4free.com).

I upgraded the SW to one of the faulty units and I was able of retrieving its credentials after the upgrade by using MJ suite V1.6 (I had to increase the Delay Time to 5 seconds, new MJ version=1.80.484a). The problem is that the new credentials do not longer work neither on the PAP2T nor in the SPA3102 units. If someone has any idea, I am ready and willing to perform any test right away and, of course, sharing the results with the community.

Any help will be greatly appreciated


Last edited by gardila on Tue Jun 09, 2009 8:17 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
McKite
MagicJack Newbie


Joined: 17 May 2008
Posts: 8

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 8:10 pm    Post subject:

BTW. I have three mjīs. two newer ones and an old red one. The newer ones didnīt work at all on my mac after that change. The older one did. Strange.
Can it be possible, that they check the serial number in any way? That would be the only information, which cannot be sent by an ATA or pap.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Unofficial magicJack Forum -> magicJack Tips, Tricks, and Hacks All times are GMT - 4 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Powered by phpBB Ultra Turbo Extended Edition Live © 2001-9999, phpBB Group
magicJack and magicJack Plus are trademarks of magicJack LLP. This website is in no way affiliated, endorsed, or sponsored by magicJack LLP, and is an unofficial forum for consumers to openly communicate regarding their experiences with the magicJack products.