Unofficial magicJack Forum

Unofficial magicJack Forum

Your Unofficial magicJack and magicJack Plus phone service information resource
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Unable to select phone option in Softphone

 
Post new topic   Reply to topic    Unofficial magicJack Forum -> Magic Jack Technical Support
View previous topic :: View next topic  
Author Message
free2talk
MagicJack Expert


Joined: 12 Jun 2008
Posts: 80
Location: LA,CA

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 7:01 pm    Post subject: Unable to select phone option in Softphone

Hi All,
I am able to make calls from my Magic jack device using PC/Headset and that part works fine.I want to be able to use regular phone on the MJ but the radio button for selecting Telephone is grayed out and i am stuck with only the computer and headset.
Has anyone else faced this problem .
Oh and it was working fine with another laptop running xp where i was able to use both.I do not have that laptop any more.
My current laptop has Winxp service pack 2.
Pls help.

TIA
Back to top
View user's profile Send private message
Stewart
Dan Should Pay Me


Joined: 13 Nov 2007
Posts: 663

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 7:18 pm    Post subject:

Go to Device Manager. Under Sound ..., you should see a USB Internet Phone by Tiger Jet. Is it there? Shown as working properly? If not, what status is shown? Any devices with yellow or red flags?
Back to top
View user's profile Send private message
free2talk
MagicJack Expert


Joined: 12 Jun 2008
Posts: 80
Location: LA,CA

PostPosted: Fri Jun 13, 2008 2:16 pm    Post subject: Unable to toggle between headphone and normal phone

i checked the device manager and the sound sub-menu.it doesn't have a tab called USB internet phone by tiger jet..... what does this mean.do i have to install something else as well....
Back to top
View user's profile Send private message
HendersonMike
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 09 Apr 2008
Posts: 274
Location: Henderson, Nevada state, usA

PostPosted: Fri Jun 13, 2008 2:45 pm    Post subject:

It sounds then like you do not have TigerJet installed on your comp yet, which should have been. Do a search on your machine for tigerjet (one word). If nothing is there, go to windoze updates and run it and see if there is something from TigerJet there - if so, download it and run/install it.
Back to top
View user's profile Send private message
free2talk
MagicJack Expert


Joined: 12 Jun 2008
Posts: 80
Location: LA,CA

PostPosted: Fri Jun 13, 2008 3:38 pm    Post subject: Unable to toggle between headphone and normal phone

i can't locate it on my machine or through windows update.is there i can donwload it from the internet??
Back to top
View user's profile Send private message
HendersonMike
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 09 Apr 2008
Posts: 274
Location: Henderson, Nevada state, usA

PostPosted: Fri Jun 13, 2008 5:41 pm    Post subject:

Have you tried the magicfix?

MagicFix

Mine passes everything except the last one ( checking network access ) but still works fine.
Post back with your results please. Don't forget to click on the big fix button there.
Back to top
View user's profile Send private message
HendersonMike
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 09 Apr 2008
Posts: 274
Location: Henderson, Nevada state, usA

PostPosted: Fri Jun 13, 2008 6:25 pm    Post subject:

Here is what you should have in your system........



The MJUSBSP folder will be found in the Application Data folder which is a "hidden file".
Back to top
View user's profile Send private message
HendersonMike
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 09 Apr 2008
Posts: 274
Location: Henderson, Nevada state, usA

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 12:26 am    Post subject:

Also, if you cannot find anything, go to the following site:

linkypoo

Click on:

"have Vista" and download the upgrade and install. Make sure your magicJack is plugged it.

This works both for XP and Vista.
Back to top
View user's profile Send private message
redrose
magicJack Apprentice


Joined: 27 Jan 2008
Posts: 15

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 7:06 pm    Post subject:

I tried using mj on my vista sp1 laptop today, and the phone doesn't work. The toggle headset phone doesn't work. Most of the things in the diagrams are not installed on my laptop. There is also only 1 mj under 'my computer.' I spent the better part of today with various mj techs. In the last chat I said I believed I need to install the correct audio files. I will post what he told me to do. Maybe it will help someone else. I do not know how extract the codec files he is refering to. I would appreciate help with this. Thanks.

denyse: what should be displayed under device manager?

Therese: 1ExpandSound, game and video controllers"

Therese: 2Right click "Audio Codecs" to check its properties.

Therese: 3See in the list for "msg711.acm"

Therese: Once you click DEvice Manager, please follow that one.

denyse: there is no audio codecs, only realtek and usb audio device

denyse: that's what i was trying to tell you. there are no files for mj sound installed

Therese: Did you format your PC?

denyse: no

denyse: i formatted mj

Therese: 1Please download the DivX Player from www.divX.com

Therese: 2Codec required is msg711.acm

Therese: 3Codec can be checked by following the instructions below:

Therese: 4Right click "My Computer"

Therese: 5Go to Hardware tab and click "Device Manager"

Therese: 6Exapnd "Sound, game and video controllers"

Therese: 7Right click "Audio Codecs" to check its properties.

Therese: 8See in the list for "msg711.acm"

Therese: 9If that does not help try this: (last resort)

Therese: 10Please reboot your modem and router (if you are using one) for 3 minutes.
Back to top
View user's profile Send private message
HendersonMike
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 09 Apr 2008
Posts: 274
Location: Henderson, Nevada state, usA

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 7:54 pm    Post subject:

Device Manager / Audio Codecs
Back to top
View user's profile Send private message
HendersonMike
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 09 Apr 2008
Posts: 274
Location: Henderson, Nevada state, usA

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 8:14 pm    Post subject:

DivX install
Back to top
View user's profile Send private message
redrose
magicJack Apprentice


Joined: 27 Jan 2008
Posts: 15

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 8:25 pm    Post subject:

Mike! Thank you so much for taking the time to do that! Unfortunately, I still don't have any of those items in device manager. It looks like yours is XP, mine is Vista, but the only 2 thing under Sound Video and Game controllers are
RealTek High Def Audio
and
USB Audio Device
There are no subcatagories, and I cant find anything in my laptop that says tiger jet. I have installed first the codec file only from divX, then the whole kit and caboodle. Nothing. The softphone works, I can dial from the hanset, but can hear nothing, incoming or outgoing.
Interstingly I ran the update from a link posted in one of the threads, and I know can toggle between phone and headset, but there's only 1 entry in each dropdown (same as in device manager). The entry are identical under headst or phone.
Back to top
View user's profile Send private message
HendersonMike
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 09 Apr 2008
Posts: 274
Location: Henderson, Nevada state, usA

PostPosted: Sat Jun 14, 2008 9:17 pm    Post subject:

Did you click on my "linkypoo" above? It's a fix for Vista.
If that don't work, try unplugging your MJ ... go have a smoke or a sandwich come back and plug it back in and let it re-install.
Back to top
View user's profile Send private message
redrose
magicJack Apprentice


Joined: 27 Jan 2008
Posts: 15

PostPosted: Sun Jun 15, 2008 1:17 am    Post subject:

Mike, I did do all those things, and nothing shows, still no sound. I think I might need a different driver, just have no idea which one. Good news is my inbound caller ID is working, and it's spoofing!
Back to top
View user's profile Send private message
HendersonMike
Dan isn't smart enough to hire me


Joined: 09 Apr 2008
Posts: 274
Location: Henderson, Nevada state, usA

PostPosted: Sun Jun 15, 2008 1:47 am    Post subject:

Throw vista out and get Xp...........................................
Back to top
View user's profile Send private message
redrose
magicJack Apprentice


Joined: 27 Jan 2008
Posts: 15

PostPosted: Sun Jun 15, 2008 12:39 pm    Post subject:

How wise you are!
Back to top
View user's profile Send private message
free2talk
MagicJack Expert


Joined: 12 Jun 2008
Posts: 80
Location: LA,CA

PostPosted: Thu Jun 19, 2008 5:27 am    Post subject: How do i re-install MJ

Hi all,

can somebody tell me how to re-install MJ,since it creates no folder during installation.how to do i re-install it???
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Unofficial magicJack Forum -> Magic Jack Technical Support All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Powered by phpBB Ultra Turbo Extended Edition Live © 2001-9999, phpBB Group
magicJack and magicJack Plus are trademarks of magicJack LLP. This website is in no way affiliated, endorsed, or sponsored by magicJack LLP, and is an unofficial forum for consumers to openly communicate regarding their experiences with the magicJack products.